• Destinationmakers.nl

The Case

De wandelmarkt is volop in beweging. Sterker nog, wandelen is hip!Vijf feiten op een rij:


De wandelmarkt is volop in beweging. Sterker nog, wandelen is hip!

Vijf feiten op een rij:

  1. Wandelen is in Nederland de populairste vrijetijdsactiviteit met 441 miljoen activiteiten.

  2. 10,5 miljoen Nederlanders (63%) wandelen voor het plezier, bovendien levert een half uur wandelen per dag allerlei gezondheidsvoordelen op.

  3. Wandelsport is met name populair onder Nederlanders tussen de 45-74 jaar oud. Eén op de vijf Nederlanders in deze leeftijdscategorie is op een sportieve manier met wandelen bezig. 70% van de wandelsportactiviteiten wordt ondernomen door Nederlanders van 45 jaar of ouder.

  4. Wandelen is goed voor lichaam en geest, maar ook voor de Nederlandse economie. €494 miljoen aan vervoer naar het startpunt van de wandeling; €347 miljoen aan wandelkleding en €322 aan wandelvakanties.

  5. Nederland heeft een goed onderhouden en zeer uitgebreide infrastructuur: meer dan 10.000 km LAW- en Streekpaden laten de mooiste plekken van Nederland zien.

  6. Het Noord-Hollandpad is een van die langeafstandswandelpaden in Nederland, aangelegd door de Provincie Noord-Holland. In 2017 kregen wij de opdracht de mogelijkheden van de wandelmarkt en het Noord-Hollandpad te onderzoeken en het pad meer onder de aandacht te brengen bij de diverse wandelgroepen. In ons advies legden we de focus op het verhaal rondom het pad: beleef Nederland al wandelend in één provincie op het Noord-Hollandpad!

Door inzet van een mix aan middelen zoals actieve posting op Facebook, organiseren van een seizoenswandeling met thema, inzet van de media en bloggers en samenwerkingen met actieve ambassadeurs en trouwe wandelaars denken we meer verschillende groepen te trekken en enthousiaste verhalen te creëren. Ook in 2018 gaan we hier mee verder.


Interesse in een gedegen plan met doeltreffende activiteiten? Bel ons!30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven