• Destinationmakers.nl

Reizen het nieuwe roken?

VPRO Tegenlicht zond afgelopen zondag een interessante documentaire uit.

Sinds de opkomst van het massatoerisme reizen mensen op grote schaal en voor weinig geld de wereld over. Er lijkt geen einde te komen aan die groei, want alleen maar meer mensen willen op vakantie en dat kan voor almaar goedkoper. Maar nu de koraalriffen verdwijnen, lokale bewoners moeten verhuizen en zelfs toeristen lijfelijk aangevallen worden, lijkt een grens bereikt. Hoe dit tij te keren?

Mondiaal is toerisme de grootste groeisector, één op de tien banen is toerisme gerelateerd. Naast de grote economische voordelen rijst nu echter ook de bezorgdheid over de beheersbaarheid van de toeristenstromen. Steden dreigen onleefbaar te worden en bewoners roeren zich. Bovendien draagt de permanente verplaatsing van mensen voor bijna vijf procent bij aan de opwarming van de aarde.


In deze documentaire wordt deze belangrijke sector en grote inkomstenbron van diverse landen en steden belicht van diverse kanten. Belangrijke boodschap is dat je je bewust bent van dat je een reiziger bent en dat je zorgplicht hebt aan het in stand houden van het karakter van een bestemming.

#reizen #duurzaam


https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2017-2018/Reizen-is-het-nieuwe-roken.html?

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven