• Destinationmakers.nl

Buitenrecreatie het nieuwe sporten

Bijgewerkt op: 3 okt. 2018

De 45-plusser is graag actief in zijn vrije tijd. Ruim 69% kiest ervoor tijdens een vrij weekend of vakantie te wandelen en 53% pakt de fiets. Deze cijfers passen helemaal in de trend dat individueel sporten in de afgelopen 15 jaar populairder is geworden dan sporten in clubverband. (bron: CVTO 2015) Noord-Hollandpad

De Provincie Noord-Holland zet zich dan ook actief in om op de toegenomen vraag naar recreatiemogelijkheden in te spelen, onder meer door het faciliteren en uitbreiden van het wandelnetwerk van ca. 3.000 km aan wandelpaden in de provincie. Een van deze paden is het Noord-Hollandpad, waarvoor Destinationmakers.nl een marketing-en communicatiestrategie heeft opgesteld om bewoners van de provincie en daarbuiten bekend te maken met dit langeafstandswandelpad. Sinds begin 2018 voeren wij dit plan ook uit in opdracht van Recreatie Noord-Holland. De inzet van social media is daarbij van groot belang. Daarnaast richten we ons op de media in Noord-Holland en werken we samen met een aantal wandelbloggers. Ook de organisatie van een voorjaarswandeling en het werven van nieuwe ambassadeurs voor het Noord-Hollandpad behoren tot onze taken. 

Recreatiegebied Spaarnwoude   Een prachtig aangelegd natuurgebied, bedacht als groene buffer tussen Amsterdam, Haarlem en IJmuiden. Jaarlijks recreëren meer dan 5 miljoen bezoekers uit de regio in recreatiegebied Spaarnwoude, een aangelegd natuurgebied, bedacht als groene buffer tussen Amsterdam, Haarlem en IJmuiden. De vraag die leefde was hoe krijg je het voor elkaar dat de bestaande bezoekers meerdere activiteiten gaan ondernemen? Ook biedt de zakelijke markt kansen voor teambuilding en bedrijfsuitjes die nu nog niet voldoende benut worden.


Destinationmakers kreeg de opdracht een frisse blik te werpen op de marketing-en communicatieactiviteiten en een nieuw plan te schrijven. Platform ‘Spaarnwoude geeft energie’ heeft hierdoor een nieuwe boost gekregen. 


#noordhollandpad #nhpad #spaarnwoude

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven