• Destinationmakers.nl

Afscheid Bevrijdingspop

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Vrijheid is niet vanzelfsprekend, een slogan die mij vijf jaar geleden motiveerde om bij team relatiemanagement van Bevrijdingspop Haarlem aan de slag te gaan. Een enthousiast team met professionals op allerlei vakgebieden die in hun vrije tijd graag een steentje bijdragen aan dit oudste bevrijdingsfestival van Nederland.


Relatiemanagement in brede zin

Naast het binnenhalen van sponsoren en maken van afspraken met o.a. Inholland voor de projecten met studenten, Alpine voor de gehoorbescherming van de vrijwilligers, de Haarlemse hotels voor de overnachtingen voor de bouwers en de artiesten, heb ik de taken van relatiemanagement ‘opgerekt’ en nieuwe projecten aangedragen.Toegankelijkheid Zo hebben we het onderwerp toegankelijkheid opgepakt en samen met de Gemeente Haarlem en het Rode Kruis statushouders en bezoekers met een beperking letterlijk en figuurlijk over de drempel geholpen met een speciaal VIP programma. De gebarentolk die we nu allemaal kennen van de persconferenties deed met groot succes haar intrede op het Bevrijdingspop podium in 2019. Mooie momenten die enorm veel voldoening geven als een idee ook echt gerealiseerd wordt.
75 jaar vrijheid In 2020 stond alles in het teken van 75 jaar vrijheid. Met een speciale project commissie hadden we een Vrijheidsweek opgetuigd waarbij studenten van Inholland meehielpen in het ontwikkelen van concepten, draaiboeken en realisatie. De Vrijheidswandeling was een van de concepten die gelukkig door kon gaan waarbij we samen met het Noord-Hollands archief een wandeling langs 25 locaties hebben vormgegeven op de website, in een brochure en in de app van Izi.travel. Een prachtig project waar inmiddels al meer dan 4500 wandelaars aan hebben deelgenomen.
Sponsoring met een plan

Het regelen van fondsen en sponsoring voor deze projecten is voor mij een leerzaam traject geweest. Met een gedegen plan waarbij je onderwijs, VVV, overheid, culturele instellingen en bedrijven aan elkaar koppelt heb je een verhaal voor de lange termijn om budget en ondersteuning te krijgen.Afscheid team relatiemanagement

Deze maand staat er nog een afscheid met collega’s op de agenda om een mooie periode af te sluiten waarin ik veel mensen in Haarlem en omgeving heb leren kennen. Met een goed gevoel kan ik terugkijken op mijn bijdrage aan een fantastisch bevrijdingsfestival dat in 2022 hopelijk weer live kan!
#bevrijdingspop #sponsoring #vrijheidswandeling #haarlem #vrijwilligerswerk #75jaarvrijheid #vrijheidisnietvanzelfsprekend40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven